Lähtijälle

Lähde mukaan ainutlaatuiselle juhlaleirille!

Oulun Valppaiden ja Oulun Metsänkävijöiden yhteinen 100-vuotisjuhlaleiri järjestetään Inarissa Nukkumajoen kämpälle 27.7.-3.8.2017.

Leiri on tarkoitettu kaikille ikäkausille.

Leirin hinta leiriläisille on 80€. Hinta sisältää matkat, ruoat, telttamajoituksen ja ohjelman. Leirimaksun laskutus tapahtuu Kuksan kautta lähetettävällä laskulla. Koko leirille osallistuvien leiriläisten (sudenpennut –  samoajat) laskut on lähetetty 17.6.2017 ilmoittautumisessa käytettyyn sähköposti-osoitteeseen. Jos laskua ei kuulu, ole yhteydessä Maisa Nurmiseen (maisa.nurminen (at) gmail.com). Loput laskut (osa-aikaiset osallistujat ja aikuiset) lähetetään kesäkuun aikana.

Matkustaminen

Historiallisen suuren osaanoton vuoksi Nukkumajoelle matkustetaan kahdella bussilla. Matka alkaa Oulun Urheilutalolta (Rantakatu 15, jossa sijaitsee Oulun Metsänkävijöiden kolo) torstaina 27.7. klo 7.00. Paikalla tulee olla 15 minuuttia ennen bussin lähtöä, sillä bussi ei odota myöhästyneitä! Leiriltä palataan torstaina 3.8. noin klo 20-21. Tarkka paluuaika ilmoitetaan kotiväelle paluumatkan aikana.

Matka on pitkä, yli 500 kilometriä, ja mukavan matkustustunnelman varmistamiseksi matkalla pysähdytään sekä meno- että paluumatkalla kaksi kertaa. Menomatkalla pysähdymme Rovaniemellä ruokailemassa sekä vierailemme tiedekeskus Pilkkeessä, jonka näyttely vie meidät tutkimusmatkalle metsään. Myöhemmin iltapäivällä pysähdymme ruokailemaan Saariselällä. Menomatkalle voi ottaa halutessaan mukaan aamupalaa, esimerkiksi voileipiä. Pilaantuvat ruuat tulee syödä ennen ensimmäistä pysähdystä (Rovaniemeä).

Paluumatkalle lähdettäessä syömme brunssin leirissä ja matkalla pysähdytään Rovaniemellä ruokailemaan. Paluumatkalla pysähdytään myös toisen kerran myöhemmin tarkentuvassa kohteessa. Pysähdyksillä on mahdollisuus ostaa evästä omakustanteisesti. Tavoittaanamme on, että kaikki matkojen ruokailut sisältyvät leirimaksuun ja menomatkan päivällinen ja paluumatkan yksi lämmin ruoka ovat jo varmistuneet. Menomatkan lounas on tällä hetkellä selvityksen alla ja voi olla, että se hankitaan omakustanteisesti matkan varrelta. Tieto ruokailusta varmistuu toisessa leirikirjeessä.

Leirivartiot ja laumat
Leirillä osallistujat toimivat leirilaumoissa ja vartioissa. Sudenpennuilla ja seikkailijoilla on aikuinen johtaja, jonka puoleen leiriläiset voivat kääntyä. Tarpojat valitsevat keskuudestaan vaihtuvan vertaisjohtajan. Tämän lisäksi heidän tukenaan on aikuinen tarpojaluotsi.

Lisätietoa
Leirikirje lähetetään kaikille ilmoittautuneille kesäkuun aikana sähköpostitse. Leirikirjeessä on tarvittava tiedot leiristä, varusteista ja aikataulusta. Lisäksi kannattaa seurata leirin nettisivuja ja lippukuntien muuta viestintää. Lisätietoa leiristä voit kysyä omalta johtajaltasi.

Avustusta leirimaksuun
Lippukunnat ovat varanneet rahaa osallistujien taloudelliseen tukemiseen, ja lähtökohtana on, että leirimaksu ei ole kenellekään este osallistua leirille. Jos tarvitset tukea leirimaksuun, lähetä vapaamuotoinen hakemus lippukuntasi hallitukselle.
lpkj (at) oulunmetsankavijat.net
lippukunnanjohtaja (at) oulunvalppaat.fi